Wanneer u (tijdelijk) niet in staat bent uw financiën goed te regelen.

Budgetbegeleiding en budgetbeheer

Coöperatie IB Utrecht U.A. biedt administratieve hulp wanneer u (tijdelijk) niet in staat bent uw financiën goed te regelen. Dat kan in verschillende vormen.

Budgetbegeleiding

Bij budgetbegeleiding werken wij samen aan uw financiële administratie om rekeningen te betalen. Uw bankrekening blijft in uw eigen beheer. Alle beslissingen over uw geld worden samen met u genomen. Wij adviseren en helpen u om uw administratie op orde te houden zodat er geen achterstanden of schulden ontstaan.

Budgetbegeleiding is voor u geschikt als u door omstandigheden (tijdelijk) het overzicht op uw administratie bent verloren. Uw financiën worden in kaart gebracht en achterstanden worden weggewerkt. U werkt zelf actief mee aan het op orde houden van uw administratie en mogelijk kan de begeleiding na verloop van tijd worden afgebouwd.

Budgetbeheer voor particulieren en ZZP’ers

Bij budgetbeheer worden uw vaste maandelijkse betalingen voor bijvoorbeeld huur of zorgverzekering door ons overgemaakt. Wij openen daarvoor samen met u een nieuwe bankrekening op uw naam waarop uw inkomen door ons wordt beheerd. U ontvangt leefgeld voor uw dagelijkse uitgaven op een eigen rekening.

Budgetbeheer is voor u geschikt als het een blijvend probleem is om uw financiën goed te organiseren. Wij nemen dan de vaste taak op ons uw administratie en inkomen voor u te beheren. Uiteraard doen we dit in goed overleg. Het is bedoeld om schulden te voorkomen of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden.

Budgetbegeleding- en beheer omvat in ieder geval de volgende onderdelen:

  • Opstellen van een budgetplan;
  • Aanvragen van alle inkomstenvoorzieningen/ minimaregelingen;
  • Betaling van de vaste lasten;
  • Afspreken van een eventuele betalingsregeling bij een achterstand;
  • Controleren van de afgesloten verzekeringen en deze eventueel bijstellen.

Voor werkgevers: hulp bij schulden werknemers

Coöperatie IB Utrecht U.A. biedt hulp bij schulden van werknemers. Als werkgever kunt u deze hulp bij ons inhuren. Zo voorkomt u ziekteverzuim, verloop binnen uw personeelsbestand en onnodige administratieve lasten. Vroegtijdige signalering levert in alle gevallen een sneller en beter resultaat. Uw medewerker krijgt weer ruimte om zich volledig toe te leggen op zijn werk.

Budgetcoaching bij letselschade

In nauwe samenwerking met triviumadvies ondersteunen wij mensen op financieel en administratief gebied met letselschade triviumadvies.nl

IB Utrecht Budgetbeheer staat voor u klaar

Vrijblijvend gesprek met een budgetbeheerder

Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Vraag hier vrijblijvend een informatief en verkennend gesprek aan met IB Utrecht.

Heeft u behoefte aan een gesprek? Neem contact met ons op!

06 22 86 90 84 – Jan Hajes
06 81 77 87 72 – Hester van Veenen
mail: info@ibutrecht.nl

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top