Wat doet IB Utrecht

Wat doet IB Utrecht

IB Utrecht biedt administratieve hulp wanneer u (tijdelijk) niet in staat bent uw financiën goed te regelen. Dat kan in verschillende vormen.

Budgetbegeleiding
Bij budgetbegeleiding komen wij bij u thuis om samen uw financiële administratie bij te werken en rekeningen te betalen. Uw bankrekening blijft in uw eigen beheer. Alle beslissingen over uw geld worden samen met u genomen. Wij adviseren en helpen om uw administratie op orde te houden zodat geen achterstanden of schulden ontstaan.

Budgetbegeleiding is voor u geschikt als u door omstandigheden (tijdelijk) het overzicht op uw administratie bent verloren. Uw financiën worden in kaart gebracht en achterstanden worden weggewerkt. U werkt zelf actief mee aan het op orde houden van uw administratie en mogelijk kan de begeleiding na verloop van tijd worden afgebouwd.

Budgetbeheer
Bij budgetbeheer worden uw vaste maandelijkse betalingen voor bijvoorbeeld huur of ziektekostenverzekering door ons overgemaakt. Wij openen daarvoor een nieuwe bankrekening op uw naam waarop uw inkomen door ons wordt beheerd. U ontvangt leefgeld voor uw dagelijkse uitgaven op een eigen rekening.

Budgetbeheer is voor u geschikt als het een blijvend probleem is om uw financiën goed te organiseren. Wij nemen dan de vaste taak op ons uw administratie en inkomen voor u te beheren. Uiteraard doen we dit in goed overleg.

Budgetbegeleding- en beheer omvat in ieder geval de volgende onderdelen:

  • Opstellen van een budgetplan;
  • Controleren of alle inkomstenvoorzieningen waar u recht op heeft zijn aangevraagd;
  • Betaling van de vaste lasten;
  • Afspreken van een eventuele betalingsregeling bij een achterstand;
  • Controleren van de afgesloten verzekeringen en deze eventueel bijstellen;
  • Aanvragen van kwijtschelding Belastingen, als dit mogelijk is.

Eenmalige financiële vragen
Bij minder complexe financiële vragen geven wij advies of komen voor een afspraak bij u thuis. Zo helpen wij bij bijvoorbeeld een aanvraag voor zorgtoeslag, huurtoeslag, kwijtschelding Gemeente belastingen of leggen contact met instanties bij een uitkeringsaanvraag.

Ook verzorgen wij uw aangifte inkomstenbelasting.
Wanneer u contact opneemt voor eenmalige hulp bij een financiële vraag, spreken wij vooraf een prijs met u af.

Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Jan Hajes

06 22 86 90 84
info@ibutrecht.nl